Koe rauhallisuus Utsuvaarassa
Utsuvaara Levillä, huvila-alue keskellä luontoa
Utsuvaara on rauhallinen, mutta kasvava huvila-alue sivussa Levin keskustasta, mutta silti lähellä kaikkia palveluita. Alueelta aukeaa huikea näkymä ympäröivään luontoon, joten ei ihme, että sinne on rakentunut pieni luksushuviloiden lomakylä.
Haluatko tietää, mistä huvilan nimi ’Utsun Otso’ tulee? Selaa alaspäin tarinaan!
Koe Utsuvaara
Jo Utsuvaaraan saapuminen on elämys, sillä tien laitoja koristavat osin kelottuneet tunturimännyt, jotka ovat talvisin usein paksun tykkylumikerroksen peittämiä. Utsuvaara on mainiota ulkoilualuetta.
Luonto lähelläsi
Tykkypuiden koristamassa satumaisemassa vaeltaessa ei voi kuin ihmetellä luonnon kauneutta. Ei kannata säikähtää, jos edestä pyrähtää lentoon riekkotokka, sillä myös nuo talvisin valkeassa suojavärissään komeilevat kanalinnut viihtyvät Utsuvaarassa. Selkeinä kuutamoöinä kannattaa käydä myös ihmettelemässä ympäröivän luonnon kauneutta sekä upeita revontulia!
Reitit lähes ulko-ovelta
Ladut ja rinteet ovat kävelymatkan päässä Utsun Otsosta. Niille voi suunnistaa Utsuvaaran tien päässä olevalta pysäköintialueelta. Suoraan huvilalta voi pujahtaa luontoon vaikka lumikengillä.
Ravintola Utsu
Utsuvaaran upeimmalta paikalta nousee ylväs lasikattoinen rakennus – Ravintola Utsu. Ravintola Utsun keskiossä on puhdas pohjoinen luonto ja sen vaihtuvat vuodenajat. Puhtaista ja maukkaista raaka-aineista sekä vastuullisista lähituotteista koostuva menu, rento lämmin tunnelma sekä ympäröivät tunturimaisemat pitävät huolen, että herkutteluhetki hellii kehon lisäksi myös mieltä. Vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä huvilaltamme!
Tarina huvilamme nimestä 'Utsun Otso'
Karhu on Suomen kansalliseläin ja upea näky, johon liittyy paljon kansantarinoita ja uskomuksia. Lapin mytologian mukaan karhu on syntynyt taivaassa, Otavassa, jonka voit nähdä selkeänä yönä myös Utsun Otsosta.
Karhua on ennen muinoin palvottu jumalana ja esi-isänä. Ajanlasku on silloin perustunut vuoden kiertoon, jonka yhtenä merkkinä oli karhun katoaminen syksyn päätteeksi talviunille ja herääminen kevään koittaessa.
Samaa ajanlaskua voi käyttää myös Lapin matkailussa, sillä kun karhu menee syksyn päätteeksi talviunille, Lappi täyttyy talvimatkailijoista, ja kun talvisesonki päättyy toukokuussa, karhu herää talviuniltaan. Utsuvaarassa et voi törmätä näihin metsien kuninkaisiin, koska ne nautiskelevat koko talven kesäisistä unista ja kesät vaeltelevat Lapin metsissä kaukana asutuksista.